ICG  

Accounting System of Scientific Activity (ASSA)

      

Lyudmila Shchukina

Department: Sector of Grain Quality Genetics
Position: Junior Researcher
Room: 5404, 5111, 1105, теплица, к.2
Email: quality@bionet.nsc.ru
Work phone: +7 (383) 363-49-63*5404,1105, 5111


Publications

2017 Properties of grain, flour and dough in bread wheat lines with Aegilops markgrafii introgressions
L.V. Shchukina, T.A. Pshenichnikova, A.K. Chistyakova, E.K. Khlestkina, A. Börner
[CEREAL RES COMMUN]
Создание нового для мягкой пшеницы генотипа – носителя двух локусов мягкозерности эндосперма
А.В. Симонов, А.К. Чистякова, Е.В. Морозова, Л.В. Щукина, А. Бёрнер, Т.А. Пшеничникова.
[Вавиловский журнал генетики и селекции]
Технологические параметры зерна, муки и теста у линий мягкой пшеницы с интрогрессией от Ae.markgrafii Greuter
Л.В. Щукина, Т.А. Пшеничникова, А.К. Чистякова, Е.К. Хлесткина, А. Бернер
[Современные разработки молодых ученых для АПК Западной Сибири: сборник статей / ФГБНУ алтайский НИИСХ. - Барнаул: ИП Колмогоров И.А., 2017. - 144 с.]
2016 A comparative study of grain and flour quality parameters among Russian bread wheat cultivars developed in different historical periods and their association with certain molecular markers
Морозова Е.В., Пшеничникова Т.А., Симонов А.В., Щукина Л.В., Чистякова А.К., Хлёсткина Е.К.
[European Cereals Genetics Co-operative Newsletter 2016]
2015 Chapter 32 Enlargement of the Genetic Diversity for Grain Quality in Bread Wheat Through Alien Introgression
Tatyana A. Pshenichnikova , Alexander V. Simonov , Ludmila V. Shchukina , Evgeniya V. Morozova , Angela K. Chistyakova , and Andreas Börner
[Advances in Wheat Genetics: From Genome to Field]
Genetic dissection of earliness by analysis of a recombinant chromosome substitution double haploid mapping population of bread wheat (Triticum aestivum L.) in different geographic regions
Tatyana A. Pshenichnikova, Elena K. Khlestkina, Svetlana Landjeva, Alexey V. Doroshkov, Tanya Kartseva, Andreas Bo¨rner, Alexander V. Simonov, Ludmila V. Shchukina, Evgeniya V. Morozova
[EUPHYTICA]
2010 Effect of arabinogalactan isolated from siberian larch on the baking value of soft wheat flour and bread quality
M.F. Ermakova, A.K. Chistyakova, L.V. Shchukina, T.A. Pshenichnikova, E.N. Medvedeva, N.A. Neverova, L.A. Belovezhets, V.A. Babkin
[Russian Journal of Bioorganic Chemistry]
Effect of аrabinogalactan isolated from siberian larch on the baking value of soft wheat flour and bread quality.
M. F. Ermakova, A. K. Chistyakova, L. V. Shchukina, T. A. Pshenichnikova, E. N. Medvedeva, N. A. Neverova, L. A. Belovezhets, V. A. Babkin
[Russian Journal of Bioorganic Chemistry]
The effects on grain endosperm structure of an introgression from Aegilops speltoides Tausch. into chromosome 5A of bread wheat
T.A. Pshenichnikova, A.V. Simonov, M.F. Ermakova, A.K. Chistyakova, L.V. Shchukina, E.V. Morozova
[EUPHYTICA]
2009 Влияние арабиногалактана, выделенного из древесины лиственницы сибирской, на хлебопекарные достоинства муки мягкой пшеницы и качество хлеба
М.Ф. Ермакова, А.К. Чистякова, Л.В. Щукина, Т.А. Пшеничникова, Е.Н. Медведева, Н.А. Неверова, Л.А. Беловежец, В.А. Бабкин.
[Химия растительного сырья]
2007 The inheritance of morphological and biochemical trauts intrigressed into common wheat (Triticum aestivum L.) from Aegilops speltoides Tausch
T.A. Pshenichnikova, I.F. Lapochkina, L.V. Shchukina
[GENETIC RESOURCES AND CROP EVOLUTION]
Технологические качества зерна и муки у линиий мягкой пшеницы с интрогрессией от Aegilops speltoides Tausch
Т.А. Пшеничникова, М.Ф. Ермакова, А.К. Чистякова, Л.В. Щукина, И.Ф. Лапочкина
[Сельскохозяйственная биология]
2006 Молекулярное картирование локусов связанных с показателями качества зерна мягкой пшеницы
ТА Пшеничникова МФ Ермакова АК Чистякова ЛВ Щукина А.Бернер М Редер
[Сельскохозяйственная биология]
© 2010-2018 ICG SB RAS. All rights reserved.